Spelrum
Giraffen | 24 |
Krokodilen | 0 |
Elefanten | 0 |
Musen Böjningslistan | 0 |
Grisen Böjningslistan | 23 |
Inloggade | 47 |
Mobilspel
Pågående | 20 073 |
Forumkategorier
Användare | Inlägg | |
---|---|---|
ttiittii - Ej medlem längre | 2017-05-18 00:03 | |
Ägg Någon som har bästa knepet på hur man skalar svårskalade ägg ? | ||
lesjö | 2017-05-18 07:21 | |
Såg ett tips på FB. Lägg de kokta äggen i en liten kastrull med kallt vatten, lägg på locket och skaka tills skalen lossnat, ta upp dem och skölj av-klart, och det funkar! Funkar med en burk med lock också :) | ||
Blasse | 2017-05-18 07:41 | |
Det ska jag testa | ||
Brolon | 2017-05-18 08:12 | |
Tack för tipset! 😊 | ||
ttiittii - Ej medlem längre | 2017-05-18 17:55 | |
Köpte 3 nya flak gav bort dom andra,bra idé är skaka äggen | ||
kryddeluntan | 2017-05-18 18:39 | |
Jag har testat det och det funkade. | ||
en dum en | 2017-05-18 21:31 | |
Måste också testa nästa gång jag kokar ägg. | ||
vigren | 2017-05-18 22:14 | |
Slå hål på skalet i båda ändar och rulla sedan ägget på bänk el dyl. När skalet blir i så små bitar så går det mkt lättare att få bort skalet. Kommer inte ihåg att äggen var så svårskalade förr ... | ||
sallydigger | 2017-05-19 05:57 | |
Hugg av toppen och gröp ur längs kanterna med en tesked... | ||
ttiittii - Ej medlem längre | 2017-05-19 08:49 | |
Färska ägg är svårskalade | ||
Mea74 - Ej medlem längre | 2017-05-19 09:27 | |
Testade imorse..... kanonbra!! | ||
malmöiska | 2017-05-19 18:56 | |
Häll några droppar citron i vattnet. Det går bra med citron från de gula plastcitronerna | ||
toonfisken | 2017-06-08 09:50 | |
Håll ägget nere i kallt vatten medan du skalar . | ||
markoolio5 - Ej medlem längre | 2017-06-08 21:56 | |
Pochera eller stek dem istället för att koka, då får man ju lätt bort skalet innan tillagningen :) Annars såg jag en gång ett tv-tips från Gordon Ramsey att man direkt efter kokning knackar hål på skalen och spolar kallvatten i kastrullen och låter det ligga en stund (enligt utsago skulle då vatten komma in mellan skalet och ägget och därmed lätta på "fästet"). Funkar gör det i viss mån, men av erfarenhet kan jag säga att det är inte hundraprocentigt (kändes lite missvisande att säga "vattentätt" här). | ||
Sten_Saxpåse | 2017-06-09 22:15 | |
Jag gillar mina ägg varma, så för min del blir det endast ett kallvattenbad på tio sekunder ungefär. Men knepet jag har lärt mig iallafall är att alltid se till att vara våt om fingrarna när jag skalar, och använda "bredsidan" av tummen då förstås. Jag brukar äta två ägg varje morgon och sen jag fick tipset för runt tre år sen så har jag råkat ut för sönderskalade ägg kanske en eller två gånger max. | ||