Spelrum
Giraffen24
Krokodilen0
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
23
Inloggade47
Mobilspel
Pågående20 073

Forumkategorier

Användare Inlägg  
ttiittii - Ej medlem längre2017-05-18 00:03
Antal inlägg: 37631

Ägg
Någon som har bästa knepet på hur man skalar svårskalade ägg ?
 
lesjö2017-05-18 07:21
Antal inlägg: 33

Såg ett tips på FB. Lägg de kokta äggen i en liten kastrull med kallt vatten, lägg på locket och skaka tills skalen lossnat, ta upp dem och skölj av-klart, och det funkar! Funkar med en burk med lock också :)
 
Blasse2017-05-18 07:41
Antal inlägg: 6987

Det ska jag testa
 
Brolon2017-05-18 08:12
Antal inlägg: 720

Tack för tipset! 😊
 
ttiittii - Ej medlem längre2017-05-18 17:55
Antal inlägg: 37631

Köpte 3 nya flak gav bort dom andra,bra idé är skaka äggen
 
kryddeluntan2017-05-18 18:39
Antal inlägg: 12360

Jag har testat det och det funkade.
 
en dum en2017-05-18 21:31
Antal inlägg: 12437

Måste också testa nästa gång jag kokar ägg.
 
vigren2017-05-18 22:14
Antal inlägg: 1146

Slå hål på skalet i båda ändar och rulla sedan ägget på bänk el dyl. När skalet blir i så små bitar så går det mkt lättare att få bort skalet.

Kommer inte ihåg att äggen var så svårskalade förr ...
 
sallydigger2017-05-19 05:57
Antal inlägg: 2

Hugg av toppen och gröp ur längs kanterna med en tesked...
 
ttiittii - Ej medlem längre2017-05-19 08:49
Antal inlägg: 37631

Färska ägg är svårskalade
 
Mea74 - Ej medlem längre2017-05-19 09:27
Antal inlägg: 1304

Testade imorse..... kanonbra!!
 
malmöiska2017-05-19 18:56
Antal inlägg: 305

Häll några droppar citron i vattnet. Det går bra med citron från de gula plastcitronerna
 
toonfisken2017-06-08 09:50
Antal inlägg: 732

Håll ägget nere i kallt vatten medan du skalar .
 
markoolio5 - Ej medlem längre2017-06-08 21:56
Antal inlägg: 1825

Pochera eller stek dem istället för att koka, då får man ju lätt bort skalet innan tillagningen :)

Annars såg jag en gång ett tv-tips från Gordon Ramsey att man direkt efter kokning knackar hål på skalen och spolar kallvatten i kastrullen och låter det ligga en stund (enligt utsago skulle då vatten komma in mellan skalet och ägget och därmed lätta på "fästet"). Funkar gör det i viss mån, men av erfarenhet kan jag säga att det är inte hundraprocentigt (kändes lite missvisande att säga "vattentätt" här).
 
Sten_Saxpåse2017-06-09 22:15
Antal inlägg: 243

Jag gillar mina ägg varma, så för min del blir det endast ett kallvattenbad på tio sekunder ungefär. Men knepet jag har lärt mig iallafall är att alltid se till att vara våt om fingrarna när jag skalar, och använda "bredsidan" av tummen då förstås. Jag brukar äta två ägg varje morgon och sen jag fick tipset för runt tre år sen så har jag råkat ut för sönderskalade ägg kanske en eller två gånger max.
 
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?