Spelrum
Giraffen | 27 |
Krokodilen | 0 |
Elefanten | 0 |
Musen Böjningslistan | 0 |
Grisen Böjningslistan | 21 |
Inloggade | 48 |
Mobilspel
Pågående | 21 712 |
Forumkategorier
Användare | Inlägg | |
---|---|---|
cerebral | 2006-10-30 19:28 | |
Caol Ila Är den värd pengarna? Någon som vet? | ||
oeronbarn - Ej medlem längre | 2006-10-30 21:01 | |
nä, jag vet inte ens vad vi pratar om. | ||
Nemi | 2006-10-30 21:03 | |
whisky | ||
Grisebank | 2006-10-30 21:28 | |
www.whiskyguiden.se/...l- ila.html , för upplysnings skull. Har inte provat någon av deras sorter (finns en hel bunt). Tror att det finns många som är bättre bland de mer välkända. Annars skulle de vara mer kända :-) | ||
Miss_jk | 2006-10-30 21:30 | |
Ingen aning om den, men jag kan definitivt tipsa om Glen Morangie om du inte smakat den! | ||
cerebral | 2006-10-30 21:47 | |
Jag är väldigt svag för Lagavulin men var lite nyfiken på något annat. På systemet hade de en, Caol Ila då, som var snarlik i beskrivning (mycket rökig) och ungefär i samma prisklass. Men eftersom det är en liten slant så vill man ju inte sitta hemma sen och känna att det är kattpiss man dricker. Varför man nu skulle buteljera och sälja kattpiss går ju att diskutera, men man vet ju aldrig. | ||
gedackten - Ej medlem längre | 2006-10-30 23:44 | |
sprit..? ah! jag trodde vi talade om nån södernö... | ||
veggie_d | 2006-10-30 23:54 | |
Ja, den är definitivt värd pengarna. Har iofs bara provat Caol Ila 12yo, men den är riktigt fin.. en favorit, jämte Bruichladdich och Talisker. | ||
JackBauerCTU - Ej medlem längre | 2006-10-31 00:06 | |
Kan tipsa om den här: www.youtube.com/watc...mp ;search= | ||
kartoffel | 2006-10-31 11:02 | |
OM jag skall välja mellan Caol Ila Och Lagavulin så föredrar jag den senare med 18 år lagring. Personlig favvo just nu är dock Aberlour a'bunadh med härliga toner av mörk choklad och russin. Bör dock vattnas lite, men bara lite..;-) | ||
Miss_jk | 2006-10-31 11:11 | |
Pojkvännen var faktiskt på whiskyprovning i fredags och smakade världens rökigaste whisky. Kostar typ 7000:-... Hur god som helst, tydligen! | ||
veggie_d | 2006-10-31 11:30 | |
kartoffel: all whisky bör vattnas, inte bara Aberlour.. :) | ||
blygviol | 2006-10-31 12:12 | |
Det går naturligtvis inte att jämföra Lagavulin och Caol Ila. Däremot kan man diskutera vilken som är mest prisvärd. Jag tycker att den Caol Ila som systemet säljer är alldeles utmärkt för sitt pris. Däremot tycker jag väl inte att den är så rökig som den presenteras. Till sist en hyllning till min favorit (och som har vunnitt VM ett antal ggr) ARDBEG!!!! och allra sist en varning för Tormore. Är det nån som har druckit den och tycker om den? | ||
gedackten - Ej medlem längre | 2006-10-31 12:42 | |
"all whisky bör vattnas" vad betyder det?? jag har tagit mig några klunkar whisky men fick nu världens ångest för att jag fått dethär med whisky helt om bakfoten... vad ska man göra, alltså? | ||
blygviol | 2006-10-31 12:49 | |
Några droppar vatten i whisky gör att olika smaker framstår tydligare. Tror att det frigör estrar bl.a. Mången lite frän blended whisky vinner mycket på detta. Även maltwhisky får em mjukare och mer avrundad smak. | ||
gedackten - Ej medlem längre | 2006-10-31 12:50 | |
jaså, det kände jag faktiskt inte till! tack för tipset, det ska jag testa nästa gång det blir att öppna whiskyflaskan! | ||
veggie_d | 2006-10-31 13:16 | |
Det finns två huvudsakliga skäl: det första är att alkoholhalter på 35-40 procent eller mer helt enkelt bedövar smaksinnet. Om man spär ner whiskyn till strax under det kommer man uppleva mer av de hundratals, om inte tusentals, smakämnen som karaktäriserar whiskyn. Den andra anledningen är att smaken till väldigt stor del faktiskt består av lukt.. testa att hålla för näsan när du äter eller dricker något aromatiskt, så ska du se att det inte smakar särskilt mycket längre. Därför vill man gärna få upp så mycket av doftämnena som möjligt i näsan. Av den anledningen är ett bra whiskyglas tulpanformat; det samlar helt enkelt doftämnena och koncentrerar dem istället för att sprida dem. Och av samma anledning ska man vattna whiskyn. Att blanda vatten i alkohol är nämligen en exoterm process - blandningen blir lite varmare än vattnet respektive whiskyn var (tänk på att vattnet ska vara rumstempererat liksom whiskyn). Och när det blir varmare avdunstar fler doftämnen.. så enkelt är det :) | ||
Beatrice_se | 2006-10-31 13:34 | |
Hmm.. en del dricker ju (inte jag själv) med is i! vad är då vitsen?? | ||
veggie_d | 2006-10-31 13:37 | |
Vitsen med is är att totalförstöra en relativt dyr dryck. | ||
Beatrice_se | 2006-10-31 13:56 | |
ha ha ha okej!! | ||